Климпуш-Цинцадзе сказала, хто стоїть за кампанією проти Супрун

Климпуш-Цинцадзе сказала, хто стоїть за кампанією проти Супрун

Укрінформ
Міжнародні партнери України розуміють, що шляхом судового переслідування керівника МОЗ Уляни Супрун противники медреформи намагаються загальмувати зміни у сфері охорони здоров’я.

Про це у коментарі Укрінформу заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Всі наші європейські і євроатлантичні партнери розуміють, що це (судові справи проти Супрун - ред.) намагання стримати ті серйозні зміни, які сьогодні відбуваються у системі охорони здоров’я і які б'ють по інтересах окремих фармгруп, які протягом десятиліть заробляли на схемах закупівлі тих же вакцин чи медпрепаратів. Сьогодні ці схеми знищені, тому такий спротив. Це прекрасно розуміють наші європейські партнери, і вони розраховують на те, що ми все-таки спільно відвоюємо цю реформу і будемо далі її продовжувати», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

У цьому контексті вона запевнила, що є «повний намір» з боку уряду, Президента і свідомої частини парламентаріїв захистити медичну реформу, і висловила сподівання, що «нам це вдасться».

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Уряд оскаржив це рішення.

13 лютого Кабмін видав розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, зокрема підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

Читайте також: Іще один депутат-радикал подав позов до Супрун

14 лютого Окружний адміністративний суд Києва скасував заходи забезпечення позову Мосійчука до Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра.

Водночас 15 лютого суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян заявив, що взяв самовідвід у справі щодо відсутності повноважень у Супрун виконувати обов'язки очільниці МОЗ через тиск, який чинився на нього. Новим суддею у справі Супрун призначили Тетяну Скочок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-