Тимошенко називає справу Мангера політичною провокацією

Тимошенко називає справу Мангера політичною провокацією

Укрінформ
Народний депутат, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко називає політичною провокацією звинувачення голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це Тимошенко написала у Facebook.

"Моя команда проаналізувала всі 5 сторінок підозри Мангеру. Жодного факту чи доказу причетності. Лише домисли прокуратури. Так само, як колись було в справі проти Юрія Луценка, до речі… Очевидно, що це політична провокація", - зазначила вона.

На переконання Тимошенко, лише швидке, прозоре та неупереджене проведення слідства дозволить заперечити звинувачення в політичному забарвленні справи.

За словами лідера "Батьківщини", звинувачення висунуто лише Мангеру "і нікому більше".

Як повідомляв Укрінформ, раніше батько Катерини Гандзюк на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування вбивства його доньки заявив, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) співпрацює з головою Херсонської облради Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Читайте також: Мангер і посередники сторгувалися на $5600 за вбивство Гандзюк — генпрокурор

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк.

Заступник голови Херсонської ОДА Рищук попросив тимчасово відсторонити його від виконання обов’язків через розслідування вбивства Гандзюк. Голова ОДА погодив цю заяву.

Рищук, якому закидають причетність до вбивства Гандзюк, прибув до Києва і готовий надати правоохоронцям інформацію про себе із застосуванням поліграфа.

31 січня очільник Херсонської облради Мангер зупинив членство в "Батьківщині" на час розслідування вбивства активістки Гандзюк.

Минулого тижня Херсонська облорганізація ВО "Батьківщина" виключила Мангера з членів партії.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона зазнала хімічних опіків і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада вона померла.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

11 лютого заступник генпрокурора Юрій Столярчук повідомив голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації замовлення вбивства Гандзюк.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у понеділок, що слідство не має доказів причетності голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-