Слідство щодо Азарова та Курченка майже завершене - генпрокурор

Слідство щодо Азарова та Курченка майже завершене - генпрокурор

Укрінформ
Справи щодо Єфремова та Лавриновича - в судах на фінальній стадії. У справах Азарова і Курченка завершується досудове слідство.

Про це на засіданні Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В судах на завершальній стадії знаходяться розгляди справ Єфремова - за державну зраду, Лавриновича – за державну зраду, а також заочно відбуваються процедури щодо Ставицького, Клименка, Арбузова (на стадії ознайомлення з матеріалами). На фінальній стадії досудового слідства перебувають справи Азарова та Курченка", - заявив він.

Генпрокурор також зауважив, що загалом є 160 представників колишньої влади, справи щодо яких перебувають на стадії ознайомлення з матеріалами справи або вже передані до судових інстанцій.

Читайте також: Янукович готує "публічну реакцію" на вирок – адвокат

Луценко уточнив, що, в тому числі, йдеться про 41 високопосадовця режиму Януковича.

"Засудження екс-президента Януковича за державну зраду є не тільки вироком до нього, але і, якщо уважно почитати вирок суду, є серйозним сигналом до Путіна, який там згадується неодноразово", - додав Луценко.

Водночас ГПУ наголосив, що наразі існує юридична колізія в питанні можливості заочного засудження, однак такий варіант лишається "єдиним шляхом законним шляхом довести злочини чиновників Януковича".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-