ГПУ склала підозру слідчому РФ за «чеченську справу» проти Яценюка

ГПУ склала підозру слідчому РФ за «чеченську справу» проти Яценюка

Укрінформ
Генпрокуратура склала повідомлення про підозру слідчому Слідчого комітету РФ Артуру Найманову, який сфальсифікував так звану чеченську справу щодо екс-прем'єра України Арсенія Яценюка, представника організації "Братство" Дмитра Корчинського і народного депутата Дмитра Яроша.

Про це заявив на прес-конференції у п’ятницю прокурор Генпрокуратури Олександр Новіков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину з фальсифікації доказів, слідчого Слідчого комітету Російської Федерації Артура Найманова»,- сказав Новіков.

За його словами, під час досудового розслідування було встановлено, що слідчий Найманов за відсутності у матеріалах кримінальної справи будь-яких доказів причетності громадян України до кримінальних злочинів підписав постанови у 2016-17 роках про притягнення як обвинувачених Корчинського, Яценюка і Яроша за частиною 2 статті 207 Кримінального кодексу Російської Федерації.

Читайте також: "Яценюк" на фото зі справи Слідкому РФ виявився соратником Корчинського

Новіков зазначив, що обвинувачення проти зазначених осіб грунтувалися на матеріалах, які навіть за російським законодавством не могли бути покладені в основу обвинувачення. "Зокрема, на момент підписання підозр навіть вироком російського суду було встановлено, що дані докази були недопустимими", - наголосив прокурор.

За його словами, ГПУ найближчим часом відправить правове доручення до правоохоронних органів РФ з тим, щоб повідомити про підозру слідчому СК РФ Артуру Найманову.

Як відомо, у вересні 2015 року глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявивив, що Яценюк, Корчинський і Ярош у середині 1990-х років воювали проти Збройних сил РФ у Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-