Міністру оборони часів Януковича оголосили підозру у держзраді - Луценко

Міністру оборони часів Януковича оголосили підозру у держзраді - Луценко

Укрінформ
Колишньому міністру оборони Дмитрові Саламатіну оголосили підозру у державній зраді і заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах.

Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ оголошено підозру колишньому міністру оборони України Саламатіну Д.А. про участь у складі злочинної організації В. Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ", - написав Луценко.

Читайте також: Апеляційний суд залишив Вишинського під вартою до 27 січня

Він зазначив, що дії Саламатіна щодо зриву контракту між казенним підприємством «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова», державним підприємством «Антонов» та державним підприємством «СЗТФ «Прогрес» та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки спричинило державі збитки у розмірі 560 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-