Президент і Прем'єр привітали українців з річницею референдуму за незалежність

Президент і Прем'єр привітали українців з річницею референдуму за незалежність

Укрінформ
Україна сьогодні відстоює свою свободу і обов’язково вистоїть та переможе проти агресії Росії.

Про це Президент України Петро Порошенко написав у Facebook у суботу, 1 грудня, — день Всеукраїнського референдуму щодо проголошення незалежності України.

"1 грудня 1991 року – одна з центральних віх новітньої історії незалежної Української Держави. Десятки мільйонів українців, за якими стояли покоління борців за волю і свободу Батьківщини, тоді сказали своє переконливе «Так» на Всеукраїнському референдумі. Однак відстоювати та захищати свою волю і свободу нам доводиться сьогодні, коли підступний агресор намагається зламати нашу незалежність. Знаю, ми вистоїмо і обов’язково переможемо, адже правда – за нами!", - написав Порошенко.

Всеукраїнський референдум щодо проголошення незалежності, який відбувся 1 грудня 1991 року, став точкою відліку в історії України, й відтоді ми пройшли складний шлях, нагадав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebbok.

"27 років тому відбувся Всеукраїнський референдум щодо проголошення незалежності України. 90% тих, хто проголосував, сказали "так" вільній, самостійній країні. Цей день став точкою відліку у становленні нашої новітньої історії. З того часу ми пройшли складний шлях, і зараз українцям доводиться відстоювати свою незалежність зі зброєю в руках. Але я знаю, що випробування гартують нас, ми стаємо міцніші та згуртованіші", — наголосив Гройсман.

Він додав, що хто б і як нам не заважав, українці будуватимуть сильну країну.

Читайте також: У середині грудня, а може й раніше — Президент про дату Об'єднавчого собору

Нагадаємо, Всеукраїнський референдум 1991 року — загальнонаціональний референдум на території колишньої УРСР щодо проголошення незалежності України. На ньому волевиявленням народу було підтверджено Акт проголошення незалежності України, ухвалений 24 серпня 1991 року Верховною Радою України, за який тоді проголосували 346 народних депутатів.

В усіх 27 регіонах країни виборці підтримали Акт проголошення незалежності від 24 серпня 1991-го. Найменше — в Криму, але все одно це було більше половини голосів — 54,2%.

У референдумі взяли участь 31 891 742 особи — 84,18 % населення України. З них 28 804 071 особа (90,32 %) проголосувала «За». Найбільше — на Тернопільщині (98,7%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-