Це ще не кінець підозри — Луценко каже, що ГПУ має матеріали на Продана

Це ще не кінець підозри — Луценко каже, що ГПУ має матеріали на Продана

Укрінформ
У Генпрокуратурі залишилися матеріали кримінальної справи щодо колишнього виконуючого обов'язки голови ДФС Мирослава Продана, які дадуть змогу інкримінувати йому інше правопорушення.

Про це сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Генпрокуратури залишилася ще половина справи (відносно Продана - ред.) і, впевнений, що це іще не кінець підозри цьому та іншим високопосадовцям чинної влади", - сказав Луценко.

Він додав, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура нещодавно обгрунтовано повідомила про підозру Продану у незаконному збагаченні.

"...Мирослав Продан обгрунтовано підозрюється у особистому незаконному збагаченні. Йдеться, що він разом зі своєю близькою людиною купили за 2,5 млн євро нерухомість у Туреччині. Фактаж у слідства перфектний. Слідство володіє повністю багатомісячною перепискою всіх діючих осіб: хто, звідки, куди і скільки коштів і у якому вигляді має перераховувати", - зазначив посадовець.

Луценко також наголосив, що справа відносно Продана хвилює діючих високопосадовців, чиї імена починаються від букви "а" і до букви "п".

У свою чергу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що Продан викликаний на допит у САП на 10 год. 20 листопада.

"Ми очікуємо, що пан Продан з'явиться, або принаймні надасть підтвердження у якому медичному закладі він знаходиться", - сказав він.

Разом з тим Продан повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його адвокати сьогодні "зареєстрували в САП заяву з обгрунтуванням причин, чому я не маю фізичної можливості завтра прибути на виклик. Як і обіцяв, до САП надано офіційну довідку з медичної установи у Німеччині".

Як повідомлялося, 29 серпня цього року Генпрокуратура передала до САП частину матеріалів кримінального провадження, що стосуються виконувача обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Уже 15 листопада прокурори САП заочно повідомили про підозру колишньому в.о. голови ДФС Продану.

У відомстві повідомили, що колишній посадовець підозрюється у набутті за час роботи на посадах в. о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Читайте також: САП заочно повідомила про підозру екс-главі ДФС Продану

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

Колишньому посадовцю інкримінують порушення ч.3 ст.368-2 КК України (набуття службовою особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також передача нею таких активів будь-якій іншій особі, вчиненими службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

У свою чергу Продан не визнає своєї вини і заявляє, що знаходиться на лікуванні у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-