Луценко підтвердив, що Президент завернув його заяву про відставку

Луценко підтвердив, що Президент завернув його заяву про відставку

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що Президент Петро Порошенко завернув його заяву про відставку.

Про це генпрокурор зазначив в ефірі програми "Ехо України" на телеканалі "Прямий".

"Я повідомив, що подаю у відставку... парламент поставив це питання на голосування. За мою відставку проголосувало 38 депутатів. Президент, який отримав мою заяву, на підставі цього відхилив моє клопотання", - сказав він.

Луценко додав, що це продовжує його відповідальність і він працюватиме максимально як у випадку зі справою щодо нападу на Катерину Гандзюк, так і у 54 випадках нападів на інших активістів.

"Я вчинив так, як вчить нас європейська практика. У разі гострого суспільного обурення відповідальний за ту чи іншу ділянку роботи пропонує відправити себе у відставку... Мені висловив парламент недовіру аж 38 голосами. Це означає вотум довіри. Значить я вимушений працювати", - зазначив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко повернув Юрію Луценку його заяву про звільнення з посади генерального прокурора.

Читайте також: Попереду важливі завдання: Президент повернув Луценку заяву про звільнення

Генеральний прокурор Юрій Луценко 7 листопада подав Президентові заяву про відставку.

6 листопада Луценко з трибуни парламенту у відповідь на заклики активістів заявив, що напише заяву про відставку. Під час рейтингового голосування Верховна Рада не підтримала відставку генпрокурора - за неї проголосували лише 38 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-