Україна вивчає досвід Хорватії з реінтеграції окупованих територій

Україна вивчає досвід Хорватії з реінтеграції окупованих територій

Укрінформ
Україна предметно вивчає досвід Хорватії у сфері деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території, насамперед у сфері соціального захисту населення, інформаційної роботи, відбудови інфраструктури та розмінування.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами другого засідання українсько-хорватської робочої групи зі співробітництва у Києві.

"У ході переговорів сторони окреслили перспективи розвитку двостороннього політичного діалогу, обговорили механізм застосування в Україні хорватського досвіду реінтеграції тимчасово окупованої території, передусім з точки зору забезпечення соціального захисту населення, інформаційної роботи, відбудови інфраструктури та розмінування", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, хорватська сторона підтвердила підтримку офіційним Загребом євроатлантичного та євроінтеграційного курсу України та висловила готовність всебічно сприяти нашій державі у реалізації започаткованих реформ.

Читайте також: Немає "чудового рецепту" для Донбасу та Криму - заступник моніторингової місії ООН

Засідання проходило під головуванням заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара та державного секретаря Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія Здравки Бушич. У засіданні також взяли участь заступник міністра науки і освіти Хорватії Івана Франич та українські й хорватські експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-