Комітет виборців нарахував вже 28 потенційних кандидатів у президенти

Комітет виборців нарахував вже 28 потенційних кандидатів у президенти

Укрінформ
В Україні наразі вже налічується 28 потенційних кандидатів, які мають намір взяти участь у виборах президента 2019 року.

Про це заявив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель, виступаючи на міжнародній конференції "Гроші в політиці: як політичні партії готуються до виборів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні вже 28 політиків заявили про свої наміри брати участь у президентській виборчій кампанії", - сказав він, підкресливши, що такої "аномальної активності" потенційних кандидатів у президенти в українській історії ще не було.

За його словами, при підрахунках кількості потенційних кандидатів на посаду глави держави КВУ враховували лише тих осіб, які заявили про свої наміри взяти участь у виборах або ж те, що лідери політичних партій заявляли, що їхній кандидат братиме участь у президентських виборах.

"Така активність пов'язана з парламентськими виборами, які відбуватимуться наступного року, тобто є спокуса обміняти свій невисокий рейтинг на прохідне місце у списку або на створення бази для участі своєї політичної сили у парламентських виборах", - переконаний Кошель.

Водночас він підкреслив, що, як показує практика, традиційно переважна більшість кандидатів є безперспективними з огляду на результати президентської кампанії. Так, голова КВУ нагадав, що на президентських виборах 2014 року 11 кандидатів із 21 отримали менш як 1% голосів.

Читайте також: Партії вже витратили півмільярда на рекламні борди до виборів - КВУ

Разом з тим, Кошель зазначив, що вже відбувається ведення повноцінної виборчої кампанії, зокрема, активність штабів, проведення заходів в регіонах, а також потужні рекламні кампанії, які тривають, за його даними, в окремих політичних сил понад п'ять або шість місяців.

Як відомо, чергові вибори президента України заплановані на останню неділю березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-