Ukraine Now: Американський бізнес побачив в Україні більші перспективи

Ukraine Now: Американський бізнес побачив в Україні більші перспективи

Фото
Укрінформ
Імпульс нових підходів і змін в Україні в економічній, медичній, інфраструктурній та інших сферах, сприяє залученню нових іноземних інвестицій в українську економіку.

Уже зараз це помітно на практиці через посилення інтересу американських, канадських та інших західних компаній до участі в українських проектах.

Про це шлося в понеділок на презентації в Нью-Йорку нових можливостей України, організованої спільно Мінінформполітики й Американсько-Українською Діловою Радою.

Українські урядовці, в тому числі міністр інфраструктури Володимир Омелян, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, держсекретар Мінінформполітики Артем Біденко, розповіли представникам західного бізнесу про реформи та реальні зміни в діловому кліматі України. Вони також закликали західних партнерів розширити свою присутність в українських проектах. Крім того, під час заходу був презентований бренд Ukraine Now, який втілює концепцію нових підходів і цінностей, що зараз стали основою для оновлень в Україні.

Як розповів у коментарі власному кореспонденту Укрінформу Артем Біденко, нинішня презентація бренду Ukraine Now – це лише "початок довгого шляху" впізнавання нової України за кордоном.

"Основна наша мета на презентації – пояснити, яка концепція лежить в основі бренду. Це концепція можливостей, концепція країни без кордонів, країни "стартапів", країни, де свобода й воля для людей є найбільшими цінностями", - зауважив український урядовець.

Він підкреслив, що під час таких обговорень "дуже важливо отримати реакцію від іноземців" на зміни, бо, в першу чергу, "це саме та цільова аудиторія, з якою ми працюємо". Причому, за його словами, у процесі таких дискусій враховуються всі оцінки та, за необхідності, вносяться відповідні корективи, щоб рухатися далі.

За словами Біденка, увага іноземних партнерів зосереджується на широкому колі реформ і нових проектів у кожній галузі окремо. Але водночас, суттєвими є зміни у сфері децентралізації, дерегуляції, відкритості й прозорості публічних закупівель в Україні, запровадження електронних послуг для людей, прискорення процедури оформлення документів – від паспортів до відкриття бізнесу.

"Буквально за кілька років Україна відчутно змінилася, і ці зміни продовжуються. Наскільки я знаю, інвесторам більше цікава саме та Україна, яка змінюється",- зауважив держсекретар МІП.

Впливовий представник американського бізнесу, президент Американсько-Української Ділової Ради Морган Уільямс підтвердив, що інтерес західних компаній до українського ринку зростає.

"Немає сумнівів, що бізнес тут (у США – ред.) має новий, ще більший оптимізм відносно України. Зараз час для збільшення інвестицій в Україну, для розширення присутності там іноземного бізнесу, і ми дуже раді відчувати такий імпульс", - сказав Уільямс.

Він назвав "дуже важливим" для американських ділових кіл відчувати, що в Україні відбуваються зміни, що вона просувається вперед. "І це також важливо, власне, для України – запрошувати до себе американський бізнес. Це створює більше робочих місць, сприяє зростанню доходів, нових іноземних інвестицій. Це гарний шлях для того, щоб підтримувати Україну й допомагати їй будувати потужну економіку", - підкреслив представник ділових кіл США.

Іншими словами, зазначив він, американський бізнес відчуває, що має більші можливості й для себе та реагує на це відповідним чином.

"Подивіться хоча би на рівень залучення інвестицій за останні 12 місяців. Ми також добре знаємо, що наразі обговорюється багато інших угод і проектів. І це відбувається, головним чином, через зростання бізнес-оптимізму (на Заході – ред.) щодо стабільності України та майбутніх перспектив", - підкреслив президент Американсько-Української Ділової Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-