Президент: Томос для України - ще один стратегічний орієнтир

Президент: Томос для України - ще один стратегічний орієнтир

Оновлено
Укрінформ
Питання Томосу для Української православної церкви виходить далеко за межі релігійного. Це ще один стратегічний орієнтир України і вагома складова незалежності держави.

Про це глава держави Петро Порошенко наголосив у виступі на Майдані Незалежності під час параду "Марш нової армії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання Томосу про автокефалію для православної церкви України виходить далеко за межі релігійного. Воно з того ж ряду, що й зміцнення армії, захист мови, що боротьба за членство в ЄС та НАТО. Це ще один стратегічний орієнтир на нашому  історичному шляху. Це вагомий  складова нашої незалежності, інтеграція до євроатлантичного простору, це надійний спосіб забезпечити безпеку, розвиток Україні та гідні умови для життя людей. Така  інтеграція - стовідсоткова гарантія нашої незалежності", - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент із родиною вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

Він нагадав, що християнство прийшло до нас саме від Константинопольської церкви і саме з України розповсюдилося по всій території Східної Європи. І Україна має свою тисячолітню традицію - церковну, богословську, літургійну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-