У бойових діях на Донбасі взяли участь 344 тисячі військових - Порошенко

У бойових діях на Донбасі взяли участь 344 тисячі військових - Порошенко

Відео
Укрінформ
Гарантом Незалежності України є Збройні сили та 344 тисячі учасники бойових дій на сході.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на міжнародному волонтерському та ветеранському форумі “Там, де ми – там Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Гарантом Незалежності України є Збройні сили України! Гарантом нашої свободи, нашої державності, нашої самостійності є 344 тисячі учасників бойових дій на сході нашої держави” - зазначив Порошенко.

Читайте також: Ветерани та волонтери зібралися на міжнародний форум у Києві

Він додав, що післязавтра Україна відзначить 27 років Незалежності, але додав, що цей хронометр міг зупинитися на позначці 23, якби українські захисники не пішли проти агресора і не стали обороняти українську землю.

Глава держави наголосив, що за чотири з половиною роки війни Україна заплатила високу ціну в боротьбі за Незалежність -  тисячі загиблих військових та цивільних, десятки тисяч поранених.

«Ми також усвідомлюємо, що Україна за ці 4,5 роки заплатила дуже високу ціну в боротьбі за незалежність. Тисячі загиблих, загиблих українських воїнів, добровольців, волонтерів, загиблих від куль снайперів, снарядів артилерії, мінометів і систем залпового вогню, і також тисячі цивільних. Десятки тисяч поранених та тих, хто зазнав важких психологічних травм», - зазначив Порошенко.

Він вшанував пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-