Адвокат Януковича наполягає на допиті Азарова

Адвокат Януковича наполягає на допиті Азарова

Укрінформ
В Оболонському райсуді Києва після відновлення засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в залі суду вже присутні всі шестеро адвокатів, в тому числі державний.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разом з тим адвокат Віталій Сердюк сказав, що має намір заявити відвід складу суду. Він також наполягає на допиті екс-прем'єра Миколи Азарова.

Водночас суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що раніше впродовж 4 місяців суд викликав Азарова, але його допит адвокатами так і не було забезпечено.

"Суд дослідив усі докази, які надала шановна сторона захисту. Однак подальші дії захисту після переходу до судових дебатів спрямовані на перешкоджання суду здійснювати правосуддя. Ви керуєтеся, шановний захист, примхами вашого клієнта", - наголосив головуючий суддя.

Після цього прокурор Руслан Кравченко почав зачитувати промову в рамках судових дебатів, але Сердюк знову почав перекрикувати його і зачитувати заяву про відвід складу суду.

Як повідомлялося, адвокати Януковича вже неодноразово зривали судові дебати у справі про держзраду Януковича, заявляючи, що у суді нібито ще мають бути допитані деякі свідки.

Читайте також: "Адвокатські війни": у суді над Януковичем сталася штовханина

Також у четвер, 16 серпня, адвокати вимагали виключити з судового процесу нового держзахисника Юрія Рябовола. Вони навіть перешкоджали Рябоволу пройти в залу судових засідань. У зв'язку з цим суддя Дев'ятко доручав судовому розпоряднику провести Рябовола у залу суду.

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: Alexander Widding / Global look

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-