Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

То хто ж напав на Катерину Гандзюк?

То хто ж напав на Катерину Гандзюк?

Блоги
Укрінформ
Не зрозуміла пауза в діях Нацполіції заставляє нас сумніватися, що впіймана людина є справжнім злочинцем

Після трьох днів безпрецедентного тиску з боку суспільства та міжнародних інституцій Національна поліція бравурно прозвітувала про арешт нападника на Катерину.

Ми, друзі Каті, з одного боку – вітаємо цю інформацію, яка демонструє, що поліція якісно та оперативно виконала свою роботу, а з іншого – ставимось до неї з певним застереженням. 

По перше, цей ‘”успіх” дивним чином збігся з п'ятничним рішенням Генерального прокурора передати справу від Національної Поліції до центрального апарату СБУ. Однак станом на суботній ранок поліція відмовляється передавати справу до СБУ, що цілком очевидно продовжує породжувати недовіру в суспільства. 

По друге, пройшла вже доба після переможних заяв речника Нацполіції, але досі силовики не надали жодних достовірних доказів, що спіймали справжнього нападника.

На нашу думку, якщо Нацполіція дійсно впіймала злочинця, то в чому проблема – провести переможну прес-конференцію, на якій, після демонстрації достовірних доказів, передати справу до СБУ. Ця не зрозуміла пауза в діях Нацполіції заставляє нас сумніватися, що впіймана людина є справжнім злочинцем, а не “цапом відбувайлом”.

Саме тому ми вимагаємо:

- у найкоротші терміни опублікувати фото імовірного злочинця, надавши інші достовірні докази його причетності до нападу на Катю;

- провести упізнання злочинця, долучивши до цього безпосередньо Катю та її батька.

Така відкритість з боку Нацполіції дозволить повернути довіру з боку суспільства, яка похитнулась до них протягом останнього тижня.

Віктор Таран, голова Центру "Ейдос" 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-