Справа Гандзюк є частиною антиукраїнського плану провокацій на півдні - Луценко

Справа Гандзюк є частиною антиукраїнського плану провокацій на півдні - Луценко

Укрінформ
Останні правопорушення на півдні України по відношенню до проукраїнських громадських активістів свідчать про існування скоординованого плану дестабілізації проукраїнського життя в цьому регіоні країни.

Про це заявив журналістам Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Я особисто переживаю і контролюю справу щодо пошкодження здоров'я пані Гандзюк у Херсоні. Єдине, що я хочу, це її співпраці з правоохоронними органами і, думаю, що ми зможемо усією силою правоохоронної системи знайти відповідь на це запитання. Тим більше, що справа Гандзюк, як тепер вже є очевидним, є лише частиною ланцюга антиукраїнських провокацій на півдні України. Сьогоднішні події в Одесі засвідчили, що є скоординований план дестабілізації проукраїнського життя на півдні України», - сказав він. 

Генпрокурор наголосив що це вимагає від правоохоронної системи «найкращої координації». 

«І найкращою відповіддю - буде така ж відповідь, яка була при вбивстві активіста «Сармата», де підозрювані особи затримані. І зовсім не дивно, що один з них - снайпер «Торнадо», звичайно, екс-снайпер «Торнадо». А інші також належали до специфічних сфер діяльності», - додав він.

Луценко повідомив, що у п'ятницю відбудеться нарада силових відомств з цього  питання: «Я буду завтра у Полтаві, а вже завтра ввечері проведемо нараду з силовиками про максимальну концентрацію для досягнення результату в усіх правопорушеннях, направлених проти відомих громадських активістів півдня України і не тільки». 

«У мене є відчуття, що почався план дестабілізації. І, звичайно, на це має реагувати силова частина держави», - додав він.

Читайте також: Друзі Гандзюк пропонують 100 тисяч за інформацію про нападника

Як повідомляв Укрінформ, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк. Потерпілу з опіками 30% тіла доправили у реанімацію. Лікарі оцінили її стан як стабільно тяжкий. Наразі її літаком доставили до Києва.

Попередню правову кваліфікацію нападу "хуліганство" пізніше змінили на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження", а 1 серпня перекваліфікували як "замах на вбивство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-