Гройсман призначив службове розслідування в Пенсійному фонді

Гройсман призначив службове розслідування в Пенсійному фонді

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман призначив службове розслідування стосовно дій керівництва Пенсійного фонду України та керівників ПФУ в регіонах щодо ситуації з затримкою виплати пенсій.

Про це він сказав під час урядової наради з керівництвом Пенсійного фонду, Державного казначейства, Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики, інформує Урядовий портал

«Я стурбований інформацією з регіонів про те, що є затримки за пенсійними виплатами. Персональна відповідальність (керівників ПФУ) - вчасно виконувати зобов'язання перед пенсіонерами. До кінця тижня врегулювати ситуацію. Окрім того, призначаю службове розслідування - і щодо дій керівника ПФУ, і щодо керівників у регіонах. Будуть ще хоч раз затримки - не вибачу. Створювати людям додаткові проблеми - неприпустимо», - наголосив Гройсман.

Читайте також: Пенсійний фонд пояснив, чому виплати йдуть із затримкою

Він звернув увагу, що держава, зі свого боку, вчасно перераховує всі бюджетні трансферти, тож час і Пенсійному фонду взятися до роботи. 

«Центральний бюджет заборгованості перед ПФУ не має. Ми повністю фінансуємо. Вживайте всіх заходів, аби ситуація більше не повторилася. Пенсіонери мають отримати повагу і захист», - зазначив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, з 21 липня у Києві та деяких інших містах спостерігається затримка з виплатою пенсій.

У Пенсійному фонді пояснили, що зміщення строків виплати пенсій у липні зумовлене розривами надходження єдиного соціального внеску, та запевнили, що в поточному місяці всі пенсії будуть повністю забезпечені фінансовим ресурсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-