Президент хоче якнайшвидше знайти іноземних експертів для Антикорупційного суду

Президент хоче якнайшвидше знайти іноземних експертів для Антикорупційного суду

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко просить зарубіжних партнерів у найкоротші терміни подати кандидатури щонайменше 12 експертів до Громадської Ради міжнародних експертів для запуску процедури створення Антикорупційного суду.

Про це він заявив під час спілкування із слухачами Академії лідерства у понеділок, 11 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це (ухвалення закону про Антикорупційний суд - ред.) ключова віха - завершення створення незалежної антикорупційної інфраструктури. Це не кінець роботи, це лише початок. Я хочу звернутися зараз до наших іноземних партнерів, бо законопроектом передбачено інститут іноземних експертів: "Прошу за дуже короткий термін мінімум 12 кандидатів мають надійти до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для того, щоб ми запустили процес створення суду", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що звернувся до уряду та Міністерства фінансів терміново виділити передбачене бюджетом на створення Антикорупційного суду фінансування.

Читайте також: Порошенко мріє, що Україна увійде в ЄС і НАТО до 2030 року

"Я звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя: готуйтеся до ефективної напруженої роботи, бо суд нам потрібен цього року, що б вам не розповідали інші. Я нікому не дам зупинити цей процес", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-