Антикорупційний суд: Порошенко каже, що

Антикорупційний суд: Порошенко каже, що "дехто" планував потім скасувати закон

Укрінформ
В ухваленому законі "Про Вищий антикорупційний суд" збережено український суверенітет над процесом формування суддівського корпусу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фінальна версія (закону - ред.), на яку ми вийшли, відповідає Конституції і зберігає український суверенітет над процесом формування суддівського корпусу, а не так, як дехто хотів, щоб проголосували будь-де, а потім КСУ це скасує", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що дата голосування за Антикорупційний суд є історичною, бо, за його словами, з одного боку завершується законодавче оформлення антикорупційної інфраструктури, а з іншого - саме зараз починається дуже ретельна робота з імплементації цього закону.

Читайте також: В Україні засудили майже 2 тисячі корупціонерів - Порошенко

Разом з тим Президент наголосив, що Антикорупційний суд створюється не для Євросоюзу, Єврокомісії, МВФ чи Венеціанської комісії, а "для України, для українського народу", а також для довіри міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 червня ухвалила закон про Антикорупційний суд. За відповідне рішення проголосували 315 народних депутатів.

Положення закону погоджені з МВФ та Венеціанською комісією та надають право голосу міжнародним експертам у доборі антикорупційних суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-