Пашинський хоче, аби на Мураєва відкрили справи через заяви про Сенцова

Пашинський хоче, аби на Мураєва відкрили справи через заяви про Сенцова

Укрінформ
Сергій Пашинський закликав глав СБУ та ГПУ порушити кримінальні справи проти народного депутата Євгена Мураєва за його заяви про українського політв’язня Кремля Олега Сенцов.

Про це голова оборонного комітету ВР заявив під час засідання Ради у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора ми прийняли постанову про підтримку нашого громадянина, нашого героя Сенцова та інших політв'язнів. Реакція Москви була миттєвою і особа, яка носить мандат депутата Верховної Ради, на каналі NewsOne на прізвище Мураєв, зробила заяву, що по Сенцову не все так просто. Що ця людина нібито готувала підпали та підриви", - сказав Пашинський.

За його словами, "якби це сказав якийсь Кисельов чи інший - зрозуміло, але цю російську пропаганду слово в слово, російські звинувачення країни-агресора, повторив депутат Верховної Ради України. Я впевнений, що ми як Верховна Рада не можемо на це не відреагувати".

"Я публічно звертаюся до голови СБУ із заявою порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею 111 (державна зрада). Я публічно звертаюся до генерального прокурора України порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину)", - сказав Пашинський.

За його словами, це юридичне питання та питання захисту інтересів України, але є ще і морально-етичні питання. "Чи довго ми будемо терпіти офіційні рупори пропаганди Росії на території України? Чи довго продажні клоуни нам будуть розказувати про свободу слова, а ворог в цей час через ньюзвани та іншу нечисть буде вести з нами війну?" - заявив Пашинський.

Водночас звертаючись до народного депутата Євгена Мураєва він назвав його нешановним і зауважив: "Ви не зайдете в цей зал, поки не принесете публічних вибачень перед Сенцовим і державою Україна".

Читайте також: У Раді сталася сутичка між Березою і Долженковим

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, 7 червня в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що український політв'язень Олег Сенцов "готував підпали та вибухи" і "для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм".

Сенцов у серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-