Усі релігійні питанні в Україні завжди вирішувалися мирно — Президент

Усі релігійні питанні в Україні завжди вирішувалися мирно — Президент

Укрінформ
В Україні всі релігійні питання завжди вирішувалися мирно й у правовому полі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на VII Національному молитовному сніданку у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми пишаємося тим, що в Україні найскладніші питання співжиття релігій та культур завжди вирішувалися мирно, без насильства, у правовому полі”, - підкреслив глава держави.

За його словами, єдине, що порушило український внутрішній мир, - російська агресія.

Водночас Президент привітав проведення 2 червня Національного дня молитви за Україну та подякував усім представникам церков, які щоденно допомагають молитвою за армію, за Україну й у вирішенні соціальних проблем, породжених війною.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Порошенко анонсував підписання указу про Десятиріччя української мови

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-