Екс-чиновник Пентагону розповів про наслідки спецоперації

Екс-чиновник Пентагону розповів про наслідки спецоперації "Бабченко"

Відео
Укрінформ
Колишній помічник заступника глави Пентагону з питань України та Євразії та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсільванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки спецоперації "Бабченко" для України.

Про це він сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я думаю, будуть довгострокові наслідки, які будуть стосуватися довіри до СБУ і взагалі до інститутів влади. Тому що тепер люди будуть сумніватися. На жаль, в наступний раз, коли трапиться трагедія і журналіст або дисидент буде убитий, кожен візьме паузу і задумається, чи є ця новина правдивою", - зазначив він.

Читайте також: В Бельгії обурилися через інсценування вбивства Бабченка

За словами Карпентера, Росія, безсумнівно, буде експлуатувати цю ситуацію і взагалі ставити під сумнів правдивість західних джерел інформації. Це особливо небезпечно у той  час, коли довіра до медіа у світі падає, заявив експерт.

Він сподівається, що українські спецслужби в результаті цієї спецоперації справді зібрали достатньо доказів проти замовників і виконавців, які готували цей злочин.

Читайте також: В ОБСЄ розкритикували неправдиву інформацію про "вбивство" Бабченко

"Якщо це був єдиний спосіб, щоб зберегти життя людини і зловити потенційного вбивцю, тоді ця ситуація певною мірою має виправдання. Але треба задатися питанням, чи був це єдиний спосіб діяти. І очевидно, введення в оману ЗМІ завжди має свою ціну. Це не сходить з рук, і в даній ситуації це з рук не зійде", - додав Карпентер.

Раніше представник ОБСЄ засудила рішення інсценувати вбивство Бабченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-