Парубій пояснив, чому не приїде на суд у справі Єфремова

Парубій пояснив, чому не приїде на суд у справі Єфремова

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не зможе прибути на засідання Старобільського районного суду Луганської області 31 травня для допиту як свідка у справі екс-голови фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова, оскільки в нього заплановано закордонні візити.

Про це спікер сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зважаючи на те, який у мене щільний графік, я звернувся з проханням дозволити (взяти участь у засіданні суду - ред.) в режимі відеоконференції, як суд уже приймав рішення по деяких свідках. На жаль, суд відмовив і призначив дату, на яку у мене передбачені закордонні візити», - наголосив Голова ВР.

За його словами, 25 травня запланований візит у Грузію, яка відзначатиме 100-річчя проголошення незалежності, а після того відразу розпочнеться офіційний візит до Ізраїлю.

«Тільки 31 травня завершується цей візит, і тому, звичайно, я фізично не зможу бути на засіданні суду», - сказав Парубій, додавши, що його апарат повідомив суд про неможливість узяти участь у засіданні.

Читайте також: Парубія викликали в суд, що розглядає справу Єфремова

Водночас спікер наголосив, що готовий давати свідчення у цій справі.

Як повідомлялося, Старобільський райсуд, який розглядає справу екс-керівника фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександра Єфремова, 14 травня відмовився допитати Голову ВР Андрія Парубія в режимі відеоконференції і викликав його на засідання повторно, призначивши допит на 10 годину 31 травня.

Своє рішення суд обгрунтував тим, що аргумент свідка про неможливість його прибуття до суду в зв'язку з щільним робочим графіком не є підставою для допиту в режимі відеоконференції. Свідок може заявляти клопотання лише про забезпечення заходів його безпеки.

Олександра Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА; у пособництві в захопленні Управління СБУ в Луганській області; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню та діяльності угруповання "ЛНР"; державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-