Україна розраховує на підтримку Швеції у протидії Nord Stream 2 - віце-прем’єр

Україна розраховує на підтримку Швеції у протидії Nord Stream 2 - віце-прем’єр

Укрінформ
Україна розраховує на підтримку Швеції у протидії реалізації "Північного потоку-2", який завдає серйозної шкоди українській економіці і становить катастрофічну загрозу екосистемі регіону Балтійського моря.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом у Стокгольмі, повідомляє Урядовий портал. 

"Північний потік-2" – це політичний проект, що послаблює позицію України як країни-транзитера газу, завдає серйозної шкоди українській економіці та підриває функціонування й дієвість Європейського енергетичного союзу. Безвідповідальне лобіювання проекту "Північний потік-2" призведе також і до катастрофічної загрози екосистемі регіону Балтійського моря. Тому ми розраховуємо на підтримку Швеції щодо протидії реалізації цього геополітичного проекту", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: У Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці Nord Stream 2

Віце-прем’єр-міністр підкреслила, що енергетична безпека залишається основним пріоритетом внутрішньої політики та співробітництва між Україною та державами-членами ЄС.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що "Північний потік-2" -  це більше ніж енергетична політика, насамперед - це інструмент тиску з боку Росії.

"Майбутнє проекту має вирішуватися на загальноєвропейському рівні, із залученням європейських інституцій. Швеція разом із Данією звернулися до Європейської Комісії щодо позиції з цього приводу", - поінформувала Вальстрьом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-