Порошенко попередив Макрона і Меркель про геостратегічну небезпеку Nord Stream 2

Порошенко попередив Макрона і Меркель про геостратегічну небезпеку Nord Stream 2

Укрінформ
Президент України на зустрічі з лідерами Німеччини та Франції наголосив на геостратегічній небезпеці будівництва Росією газопроводу "Північний потік-2". 

Про це Порошенко заявив у коментарі журналістам в Ахені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо "Північного потоку-2", звичайно, ми підняли цю тему. Ми піднімаємо це (питання) і на переговорах з Німеччиною, і на переговорах з Європейською комісією, і зараз це також одна з тем, які будуть ретельно обговорюватися. Це становить надзвичайно велику небезпеку, я хочу наголосити, небезпеку не тільки для України, і не тільки фінансову. Це небезпека геостратегічна, це небезпека в тому числі й оборонна", - наголосив Порошенко.

Він акцентував, що газотранспортна система України - це також один з елементів стримування агресора, тож неможливо безвідповідально ставитися до цієї надзвичайно важливої її функції. 

У цьому контексті глава держави відзначив, що Україна зараз має ширшу підтримку в Європейському Союзі.

"І я, як Президент, і український уряд, і тут зараз присутній і голова НАК "Нафтогаз" у складі делегації, робимо все можливе, щоб донести об'єктивну картину і не дати Росії використовувати "Північний потік" як елемент гібридної агресії не лише проти України, а й проти всієї Європи. Я наголошую: ми будемо робити все, що від нас залежить", - підкреслив Порошенко. 

Читайте також: Гройсман і Насалик обговорять з німецьким міністром "Nord Stream 2"

Як повідомлялося, наприкінці березня компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром", отримала дозвіл на прокладку ділянки "Північного потоку-2" у водах виключної економічної зони Німеччини в Балтійському морі. Уряд Фінляндії дозволив будівництво газопроводу в своїй ексклюзивній економічній зоні.

На початку травня у Німеччині розпочато будівництво ділянки спірного газопроводу "Північний потік-2".

Компанія Nord Stream 2 має намір завершити будівництво "Північного потоку-2" до кінця 2019 року. Цим газопроводом планується поставляти з Росії в ФРН близько 55 млрд кубометрів газу на рік.

Україна, країни Балтії і Польща рішуче протестують проти будівництва "Північного потоку - 2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-