У Сенаті США пояснили, навіщо писали Луценку відкритого листа

У Сенаті США пояснили, навіщо писали Луценку відкритого листа

Укрінформ
Відкритий лист трьох американських сенаторів-демократів генпрокурору України Юрію Луценку мав на меті підтримати прагнення американського суспільства й міжнародної спільноти забезпечити максимальне сприяння розслідуванню Мюллера.

Так пояснив позицію своїх однопартійців у понеділок в Вашингтоні сенатор-демократ Бен Кардін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Меседж був дуже чітким: ми не хочемо, щоби будь-хто втручався в розслідування Мюллера. Ми не хочемо втручання з боку Конгресу, ми не хочемо втручання з боку президента, ми хочемо повної співпраці",- зауважив американський законодавець.

Він висловив переконання, що міжнародне співтовариство, а також американці хочуть, щоб пан Мюллер "мав доступ до інформації, яку потребує".

"Отже, послання було дуже ясним: просто співпрацюйте", - зауважив він.

Читайте також: Сенатори США хочуть від Луценка пояснень щодо співпраці з Мюллером

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня сенатори-демократи звернулися до генпрокурора України Юрія Луценка з проханням роз'яснити ситуацію щодо повідомлень у ЗМІ про начебто замороження співробітництва ГПУ зі спецпрокурором Мюллером по справі Манафорта.

Вони послалися на публікацію в The New York Times про те, що Генпрокуратура України у квітні ніби "заморозила" розслідування чотирьох справ, які стосуються Пола Манафорта та перешкоджала взаємодії українських слідчих з офісом спецпрокурора США.

Натомість одразу після публікації заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер не звертався до Генпрокуратури України за допомогою щодо розслідування у справі Пола Манафорта. Він також підкреслив, що жодних "заборон" виконувати запити про міжнародно-правову допомогу з США не існує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-