У

У "кадрах" ДСНС пояснили, з якими документами має приходити Бочковський

Укрінформ
Екс-голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, якого у четвер суд поновив на посаді, не впустили до будівлі ДСНС.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, представник кадрового апарату ДСНС пояснив, що дозволом на допуск до адміністративної будівлі для Бочковського може бути лише відповідне рішення уряду, а не судова ухвала. Наразі ж такого розпорядження Кабміну немає.

У свою чергу адвокат екс-голови ДСНС Ігор Федоренко заявив, що рішення суду достатньо для допуску Бочковського до роботи.

“Воно (рішення суду — ред.) захищає його і поновлює його трудові права. Він має виходити на роботу. Він має бути забезпечений своєю роботою і він має отримувати за неї заробітну плату відсьогодні і компенсацію за ті дні, які він вимушено не був допущений до роботи”, - підкреслив адвокат.

Він склав акт про недопуск Бочковського на роботу і заявив, що йде разом зі своїм підзахисним до поліції.

Водночас Федоренко наголосив, що судова ухвала зобов’язує пропустити на робоче місце Бочковського, а питання про поновлення його на посаді голови має вирішуватися пізніше.

“Я звертаю увагу, що саме до роботи, а не до посади. Питання не про посаду, а, у першу чергу, про поновлення на роботі. Питання організаційного розподілу вирішуються в робочому порядку після того, як особа допущена до роботи і прийшла на робоче місце”, - уточнив адвокат Бочковського.

Читайте також: Охорона ДСНС не пускає Бочковського на робоче місце

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Бочковський разом із адвокатом у п’ятницю прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце.

Керівника ДСНС України Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького затримали 25 березня 2015 року на засіданні Кабміну. Їх звинуватили у корупційних діях. У березні Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи обом у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застав. Затримані внесли застави і вийшли з СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-