Порошенко  обговорив з Ердоганом миротворчу місію на Донбасі

Порошенко обговорив з Ердоганом миротворчу місію на Донбасі

Укрінформ
Туреччина підтримує розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і готова взяти у ній участь.

Про це йшлося на зустрічі Президента України Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, що відбулась у Стамбулі 9 квітня, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і заявила про готовність узяти у ній участь", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Порошенко поінформував турецьку сторону про ситуацію на Донбасі. Відбувся обмін думками щодо ситуації в окупованому Росією Криму, зокрема щодо визволення з російських в'язниць українських політичних в'язнів.

Читайте також: Київ запропонував Москві 23 росіян за політв'язнів Кремля

Крім того, на зустрічі йшлося про підготовку до Сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою. "Окремо були обговорені ключові напрями поглиблення двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також можливості реалізації спільних проектів в енергетичній сфері. Серед іншого, йшлося про тристороннє співробітництво між Україною, Туреччиною та Катаром", - поінформували у прес-службі Президента України.

Наголошується, що сторони засудили використання хімічної зброї на території Сирії.

У зустрічі також узяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін та заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-