У команді Супрун назвали періоди, коли активізуються її “вороги”

У команді Супрун назвали періоди, коли активізуються її “вороги”

Укрінформ
У команді Уляни Супрун вважають, що реального підгрунтя для її відставки наразі немає, а хочуть її виключно супротивники проведення медреформи.

Так сказав у четвер в коментарі кореспонденту Укрінформу заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.

«Реального підгрунтя для відставки Уляни Супрун немає. Ми завжди спостерігаємо: як тільки є якийсь новий етап реформ - посилюються атаки на нас як на команду, і останні нападки – не виняток. Дивно, але вони співпали з квітнем, як тільки ми почали кампанію з вибору лікаря - знову почалися ці історії. Тому ми їх розцінюємо просто як перевірку на якість того, що ми робимо. І чим більше вороги активізуються, тим, очевидно, правильніше ми діємо», - сказав Ковтонюк.

За його словами, відставки виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я прагнуть не так концептуальні опоненти медреформи, як політичні.

«Достатньо просто подивитися по складу політичному, по партійній приналежності тих людей, які голосували на комітеті за відставку Супрун. Якоїсь концептуальної інтелектуальної опозиції до реформи у нас немає. Я вважаю, що це винятково політична історія. Я не відділяю Уляну Супрун від політичної реформи, позаяк саме вона розпочала разом із командою ці зміни. Тому атака йде на усе разом», - вважає заступник міністра.

Читайте також: Супрун каже, що статус «виконувача обов'язків» медреформі не заважає

За його словами, прихильників запропонованих Супрун новацій в медицині усе ж більше, аніж супротивників.

«Дуже радує, що у нас є прихильники. Тих, хто нас підтримує, набагато більше, ніж ворогів. Ми перевірили, скажімо так, нашу підтримку, - вона дуже велика. Одразу того ж дня зателефонував прем’єр і висловив повну підтримку, і публічно. Ви бачили, скільки людей, опініон-лідерів підтримали команду. Отож, отримали заряд бадьорості в результаті всієї цієї історії», - сказав посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 3 квітня, Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав минулорічний проект постанови про звільнення в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з посади.

Натомість Супрун заявила, що у відставку не збирається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-