Справи Добкіна та Новинського цьогоріч будуть у суді - Луценко

Справи Добкіна та Новинського цьогоріч будуть у суді - Луценко

Укрінформ
Справи щодо народних депутатів Михайла Добкіна та Вадима Новинського будуть передані до суду цього року. 

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Двоє народних депутатів, з яких знято депутатську недоторканність за моєю ініціативою, за матеріалами Генеральної прокуратури України, а саме Добкін і Новинський, матеріали слідства щодо них завершуються і ми чекаємо останніх експертиз, і справи цього року, ми розраховуємо, що в першій половині, будуть передані до суду. І саме там відбудеться визначення їхньої вини", - сказав генпрокурор.

Читайте також: Ухилення від податків: ГПУ підтвердила обшуки у Smart Energy Новинського

"Те саме стосується подань, які я підписував за матеріалами НАБУ І САП щодо народних депутатів Розенблата і Полякова, досудове слідство по яким після завершення буде також передано до слідства", - додав Луценко.

Як повідомлялося, 13 липня 2017 року Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт Добкіна. 

15 липня Печерський районний суд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в 50 млн грн. За даними ГПУ, під час досудового слідства встановлено, що у результаті протиправних дій Добкіна, вчинених ним на посаді Харківського міського голови, за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 77 га, чим завдано збитків громаді у розмірі майже 227 млн грн.

У грудні 2016 року Верховна Рада задовольнила подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополита) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає та вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-