Спікер ВР заявляє, що Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок

Спікер ВР заявляє, що Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій заявив, що народний депутат Євген Бакулін ("Опоблок"), щодо якого генпрокурор вніс подання на зняття недоторканності, затримання й арешт, не виходить на зв'язок.

Про це він сказав на брифінгу у готелі "Київ" після виступу на публічному обговоренні реформи апарату ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки мені відомо, наразі він (Бакулін - ред.) не входить на зв'язок, його помічники перестали брати слухавку. Але закон передбачає, що він має право - п'ять днів (для надання пояснення – ред.). Якщо він цього права не використає, то він буде позбавлений цього права для дачі пояснень у Регламентному комітеті. Чекаю рішення комітету і сподіваюся, що воно буде уже наступного пленарного тижня, і буду невідкладно пропонувати це питання на розгляд", - наголосив спікер.

Він нагадав, що для процедури розгляду подання генпрокурора передбачено 20 днів.

Як повідомлялося, 16 лютого 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

Луценко 2 лютого заявив, що має намір внести у Верховну Раду подання про притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Читайте також: Рада може розглянути подання ГПУ на Бакуліна за тиждень

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

Увечері 19 лютого Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що до парламенту надійшло подання генпрокурора на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Бакуліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-