Генпрокурор внесе у Раду подання на Бакуліна

Генпрокурор внесе у Раду подання на Бакуліна

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко має намір внести до Верховної Ради подання щодо надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Бакуліна (фракція "Опозиційного блоку") наступного тижня.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На даному етапі також заплановано подання у Верховну Раду з проханням надати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності пана Бакуліна. Це подання буде внесено до Верховної Ради наступного тижня і розглянуто в установленому порядку", - сказав Луценко.

Читайте також: У січні 38 народних депутатів пропустили всі голосування Ради

Водночас він наголосив, що наразі через міжнародну систему фінансового моніторингу виконується замороження і аналіз руху коштів на рахунках, на які надійшли розкрадені кошти в загальній сумі 144 мільйонів доларів.

"Аналіз руху цих коштів може вивести нас на інші підозри, в тому числі і на інші подання до Верховної Ради, якщо будуть надані докази, що кошти надходили з цих рахунків на рахунки інших посадових осіб Української держави", - заявив генпрокурор.

Як повідомлялося, у липні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив про можливість подання ГПУ до Верховної Ради щодо народного депутата від «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна.

За його словами, таке рішення ухвалено на підставі свідчень екс-заступника голови правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Олександра Кацуби у справі про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомій під назвою «вишки Бойка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-