Нові кандидати в члени ЦВК. Хто вони?

Нові кандидати в члени ЦВК. Хто вони?

Укрінформ
23 січня Петро Порошенко під час зустрічі з Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів ЦВК

Про це повідомляє прес-служба Президента, не називаючи кандидатів. Громадянська мережа ОПОРА пропонує вашій увазі попередній аналіз списку оновленого складу ЦВК.

Список нових членів ЦВК у поданні Президента може виглядати так:

  • Басалаєва Алла Валентинівна, група “Партія “Відродження”
  • Бернацька Наталія Іларіонівна, “Народний фронт”
  • Вербенський Михайло Георгійович, “БПП “Солідарність”
  • Єфремова Ірина Олексіївна, “Народний фронт”
  • Желтова Ольга Миколаївна, “БПП “Солідарність”
  • Кустова Світлана Миколаївна, “БПП “Солідарність”
  • Лотюк Ольга Степанівна, “БПП “Солідарність”
  • Плукар Віталій Володимирович, “БПП “Солідарність”
  • Радченко Євгеній Володимирович, “Об`єднання “Самопоміч”
  • Синиця Надія Любомирівна (невідомо, у попередньому поданні була внесена від фракції “Народний фронт”)
  • Сліпачук Тетяна Володимирівна (невідомо, імовірно від “БПП “Солідарність”, адже вона вже була членом конкурсної комісії для обрання керівних посад у Державному бюро розслідувань за квотою Президента)
  • Шипілов Леонтій Миколайович, “Народний фронт”
  • Юзькова Тетяна Леонідівна, Радикальна партія

ХТО ВОНИ?

Алла Басалаєва

Алла Басалаєва Фото: vidrodzhennya.org.ua
Фото: vidrodzhennya.org.ua

1981 року народження.

Суддя Дарницького районного суду м. Києва (рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2011 року).

Попередньо була завідуючою відділу представництва інтересів ЦВК в судах юридичного управління Секретаріату Комісії.

Наталія Бернадська (дівоче прізвище Севастьянова)

Перша заступниця Міністра юстиції України. Перед цим — урядова уповноважена у справах Європейського суду з прав людини; кандидатка юридичних наук, фахівчиня з міжнародно-правового захисту прав людини.

Михайло Вербенський

1956 року народження.

Освіта: У 1986 р. закінчив Вище політичне училище МВС СРСР, а в 1992 р. – Академію МВС СРСР. Кандидат юридичних наук.

В органах внутрішніх справ з 1976 р. Протягом 1995–1997 рр. – заступник начальника управління правового забезпечення – начальник відділу підготовки проектів відомчих нормативних актів штабу МВС України. У 1997–1998 рр. – заступник начальника Головного штабу МВС України – начальник управління правового забезпечення. З 1998 р. – перший заступник начальника Головного штабу МВС України. З червня 2001 р. – заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань.

У 2005 році став керівником Головного штабу МВС.

У березні 2014 року призначений на посаду директора Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС України.

Входив до Експертної ради з питань дотримання прав людини та реформування органів внутрішніх справ при Міністерстві внутрішніх справ України.

Ірина Єфремова

Чинна народна депутатка.

1959 року народження.

Освіта — Харківський педагогічний інститут ім. Г. С. Сковороди за спеціальністю вчитель російської мови та літератури, 1988 рік, та Українська Національна академія ім. Я. Мудрого за спеціальністю правознавство, 2003 рік. Здобула ступінь магістра державного управління в Харківському регіональному інституті державного управління при Президентові України, 2008 р.

Працювала в Ленінському народному суді секретарем судового засідання (м. Харків), у Зміївській школі-інтернаті, Чемужівській середній школі Зміївського району, у Зміївському районному виконкомі, Зміївській районній державній адміністрації (начальник відділу з питань сім'ї та молоді).

2002–2005 — юристка у приватній фірмі «Кредо» (Зміївський район).

2005–2010 — голова Печенізької районної державної адміністрації.

З 2010 — заступниця директора Інституту регіональної політики.

Депутатка Харківської обласної ради VI скликання. Членка ВО «Батьківщина».

У 2014 році пройшла до Верховної Ради за списком фракції “Народний фронт” під номером 63.

Ольга Желтова

1964 року народження.

Заступниця завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України VIII скликання з питань правової політики та правосуддя.

Помічниця народного депутата України IV скликання Юрія Ключковського.

Входить до авторського колективу проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» № 6531-2 від 28 квітня 2005 року.

Світлана Кустова

1979 року народження.

Юристоконсулка ТОВ «Адвокатська компанія «Моор і Партнери». Cфери юридичних практик: громадське право, виборче право та політичний процес, конституційне право, податкове право, судова практика.

На позачергових виборах до Верховної Ради 30 вересня 2007 року – кандидатка у народні депутати від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» (під номером 145).

На позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року була уповноваженою особою партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА“.

На громадських засадах — помічниця народних депутатів IV – VIII скликань: Миколи Катеринчука (IV – V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання).

Ольга Лотюк

1973 року народження.

Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, юридичний факультет. У 1998 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук.

Доцентка кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2002 року. Напрямок наукової діяльності — конституційне право, порівняльне конституційне право.

Була помічницею на громадських засадах народного депутата України IV скликання від Блоку «За єдину Україну!» Миколи Онищука.

У 2006 році була кандидаткою у народні депутати України від Всеукраїнської партії «Нова сила» (№ 2 у виборчому списку).

Віталій Плукар

1986 року народження.

Освіта: У 2011 році захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента України.

Був помічником (на платній основі) народного депутата України Валерія Карпунцова, обраного до Верховної Ради VII скликання за списком партії «УДАР Віталя Кличка».

Євген Радченко

1973 року народження.

Працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів, керівником групи юридичних консультантів виборчого штабу. З 1994 по 2004 роки був заступником голови правління Комітету виборців України. У 2004 – 2005 роках працював координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI). З 2005 по 2008 роки працював радником з питань виборів та управління координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Директор з розвитку в МГО “Інтерньюз-Україна“. З 2009 року – експерт Венеційської комісії. Працював на виборах у 14-ти країнах.

Був помічником-консультантом народного депутата Володимира Стретовича у четвертому скликанні Верховної Ради.

Виступив співавтором Законопроекту № 2831-2 про місцеві вибори, який 18 червня 2015 року не набрав достатньої кількості голосів.

Входить до авторського колективу проекту Закону про вибори народних депутатів 1068-2 від 11 грудня 2014 року.

Надія Синиця

У 2003 році керувала компанією “Інфор-метал”, яка надавала консультації на гірничо-металургійному ринку. Також місцем роботи Надії Синиці значиться банк “Кліринговий дім”.

З квітня 2014 була заступницею міністра Кабінету Міністрів Остапа Семерака.

Тетяна Сліпачук

З 1994 по 2004 р. була генеральним секретарем МКАС при ТПП України. З 2004 до 2011 р. — партнерка ЮФ “Василь Кисіль і партнери“, керівниця практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу. З 2011-го по нинішній час — партнерка ЮФ Sayenko Kharenko, керівниця практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу.

Леонтій Шипілов

1977 року народження.

Освіта: Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». У 2004 році захистив кандидатську дисертацію.

Доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових дисциплін Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Помічник народного депутата України 8-го скликання Миколи Величковича (за строковим трудовим договором за сумісництвом).

Радник Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Під час парламентських виборів 2012 року включений до виборчого списку політичної партії «УДАР Віталія Кличка» під № 134.

Тетяна Юзькова

Чинна народна депутатка.

1963 року народження.

У 1987 році закінчила Київський державний університет ім. Тараса Шевченка.

З 1987 по 1994 рік працювала у Київській міській колегії адвокатів.

З 1994 року – адвокатка Адвокатського об'єднання «Шевченківська колегія адвокатів м. Києва»

На позачергових виборах до Верховної Ради 2014 року була № 26 у списку Радикальної партії. 24 грудня 2015 року стала народною депутаткою України VIII скликання.

Крім того, Президент підписав лист про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії у зв’язку із закінченням терміну і строку їх повноважень. 

Нагадаємо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року – ще одного члена комісії. Натомість, 1 квітня 2014 року новообрані члени Центральної виборчої комісії Катерина Махніцька (дівоче прізвище Березюк) і Олег Діденко склали присягу в парламенті.

Дані, які ми використали для цього матеріалу, є публічними, але не офіційними. Ми також звернулись до Президента України з проханням надати список осіб з подання. То ж слідкуйте за нашими новинами.

ОПОРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-