Луценко анонсував спецконфіскацію ще на 3 мільярди

Луценко анонсував спецконфіскацію ще на 3 мільярди

Укрінформ
Генеральна прокуратура планує у першій половині нинішнього року провести спецконфіскацію ще 3 млрд грн коштів екс-президента Януковича і його оточення. 

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми плануємо ще три мільярди гривень також спецконфіскувати у першій половині цього року. Як, де - не буду розголошувати в інтересах слідства”, - сказав генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурора Юрія Луценка запросили на середу, 17 січня, на засідання Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони задля інформування щодо конфіскації коштів і майна оточення екс-президента Віктора Януковича.

Читайте також: Листом Януковича Путіну Кремль намагався "прикритися" перед світом - Дещиця

Раніше Al Jazeera оприлюднила документ на 95 сторінок, що, зокрема, містить нібито рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 млрд дол., що належали колишньому президентові Віктору Януковичу та його оточенню.

Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликає в законному порядку опублікувати цей вирок, оскільки автентичність оприлюдненого тексту поки достеменно не підтверджено.

У квітні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що суд у Краматорську на Донеччині схвалив рішення про конфіскацію коштів Януковича і його оточення. Це рішення досі офіційно не оприлюднили.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи», яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у реєстрі, посилається на заборону органів прокуратури. Генеральна прокуратура, у свою чергу, стверджує, що визнала це рішення державною таємницею і не може ні підтвердити, ані спростувати автентичність оприлюднених журналістами документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-