Порошенко назвав пріоритети 2018 року. Серед них - Антикорупційний суд

Порошенко назвав пріоритети 2018 року. Серед них - Антикорупційний суд

Укрінформ
Пріоритетами України у 2018 році є приватизація, дерегуляція, удосконалення законодавства про національну безпеку, а також створення Антикорупційного суду.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2018 році наші пріоритети в реформах є не менш амбітними – приватизація, дерегуляція, покращення інвестиційного клімату, нацбюро фінансової безпеки, ліберальне валютне законодавство, подальше удосконалення тендерного законодавства, енергетичного сектору, а також законодавство про національну безпеку”, - зазначив Глава держави.

Крім того, серед цьогорічних пріоритетів Порошенко назвав і створення Антикорупційного суду. Він запевнив, що у 2018 році буде запущено його створення та закликав “до конструктивної роботи в рамках демократичних парламентських процедур для його (закону про Антикорупційний суд — ред.) успішного ухвалення”.

Він також додав, що після голосування в першому читанні відповідного закону буде час для удосконалення законопроекту з метою якомога ефективнішої роботи цього суду.

Водночас Президент підкреслив, що Антикорупційний суд стане останнім і вирішальним елементом в новій антикорупційній архітектурі України.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Читайте також: Ідеї нинішньої Росії такі ж божевільні, як у більшовиків - Порошенко

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-