Соболев каже, що

Соболев каже, що "консультант" антикорупційного комітету Назар - самозванець

Укрінформ
У Комітеті Верховної Ради з питань протидії корупції немає консультанта на ім'я Назар. 

Про це повідомив керівник комітету Єгор Соболєв, відповідаючи на запитання народного депутата Тетяни Ричкової.

"Я не знаю жодного консультанта нашого комітету чи помічника на ім'я Назар. У нас немає взагалі жодного постійного консультанта, у нас не існує такої посади", - зазначив він.

Соболєв додав, що його попередник на посаді очільника комітету Віктор Чумак припинив практику роздавання посвідчень консультантів комітету.

Читайте також: Антикорупційний комітет ВР розгляне питання про відкликання Соболєва

5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці затримали Северіона Дангадзе, який отримував гроші на фінансування "Руху нових сил" від олігарха-втікача Сергія Курченка. Він також повідомив, що було затримано і особу, яка супроводжувала Дангадзе. За словами Луценка, ним виявився громадянин України на ім'я Назар, "який працює постійним консультантом у Комітеті Верховної Ради з питань антикорупційної політики". При цьому в затриманого вилучили сумку з документами, у яких значилися статті витрат грошей олігарха Курченка. 

Як повідомляв Укрінформ, вранці 6 грудня під Верховною Радою сталися сутички між прихильниками екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, та правоохоронцями. 

У вівторок, 5 грудня, правоохоронці зранку провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із ним. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

За даними СБУ, Саакашвілі було затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Його оголошено в розшук, який доручено провести підрозділам Національної поліції і СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-утікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-