Порошенко вважає, що ГПУ має

Порошенко вважає, що ГПУ має "підставити плече" Держбюро розслідувань

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підтримує законопроект, який продовжує функцію слідства за Генпрокуратурою на перехідний період - до початку повноцінної роботи Державного бюро розслідувань. 

Про це глава держави сказав під час виступу в Генпрокуратурі з нагоди 25-річчя відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Державне бюро розслідувань тільки починає формуватися. На сьогодні маємо лише голову та двох заступників. Тому я підтримую законопроект, який має на меті уникнути правового вакууму і продовжує перехідний період до моменту остаточного формування ДБР", - сказав Порошенко.

Президент вважає, що прокуратура має "підставити плече" до запуску нового слідчого органу. Він також висловив сподівання, що до ДБР з прокуратури згодом перейдуть працювати і найкращі слідчі. 

Читайте також: ДБР: Труба призначив собі заступників і вже розробляє структуру бюро

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України з 20 листопада втратила право починати розслідування. Відповідна норма передбачена у прикінцевих положеннях Кримінального процесуального кодексу України.

Від 20 листопада 2017 року лише слідчі Державного бюро розслідувань мають право здійснювати досудове розслідування злочинів, скоєних правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро.

Також Державному бюро розслідувань підслідні військові злочини, крім розголошення або втрати відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю.

Водночас новостворене Державне бюро розслідувань ще не почало повноцінно працювати. 

Президент 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-