Гройсман розпочав візит до Грузії

Гройсман розпочав візит до Грузії

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розпочав дводенний офіційний візит до Грузії.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату КМУ. 

«Глава уряду проведе переговори з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, прем'єр-міністром Грузії Гіоргі Квірікашвілі, головою Парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе, візьме участь у великому економічному Форумі «Один пояс - один шлях», - йдеться у повідомленні. 

Гройсман також відвідає Центр реабілітації військових, де проходять лікування українські військові, та відкриє пам'ятник Лесі Українці в Кахетії.

Відносини України та Грузії носять  характер стратегічного партнерства. Товарообіг між державами за підсумками 2016 року становить  456 млн дол, проте цей показник може бути збільшений вдвічі - до 1 млрд дол. Україна вітає сприяння уряду Грузії залученню українських компаній до  реалізації інфраструктурних проектів в Грузії і готова поглибити співпрацю в сфері розвитку транзитного потенціалу двох держав, передусім в рамках проекту «Новий Шовковий шлях».  

Читайте також: Вчасне ухвалення бюджету дозволить провести масштабний ремонт доріг - Гройсман

Окремий пункт порядку денного співробітництва Києва та Тбілісі - продовження політики підтримки суверенітету і територіальної цілісності на двосторонньому рівні і на майданчиках міжнародних організацій, а також зближення з ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-