Президент перейменував Високомобільні десантні війська

Президент перейменував Високомобільні десантні війська

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко  ухвалив рішення перейменувати Високомобільні десантні війська на Десантно-штурмові війська Збройних Сил України.

Про це він заявив на урочистій церемонії з нагоди Дня десантника на Михайлівській площі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як Президент та Верховний Головнокомандувач також прийняв рішення змінити назву Високомобільних десантних військ, відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. Російські "ВДВ" від літа 2014 року беруть безпосередню участь в окупації українського Донбасу, і кримські "зелені чоловічки" - то теж вони. Відтак, постановляю запровадити нову назву - Десантно-штурмові війська Збройних сил України. Вона, врешті-решт, більшою мірою відповідає цілям і функціям цього роду військ в умовах сучасних бойових дій", - сказав Порошенко.

 Він додав, що започаткування нового Дня десантника є частиною українізації історико-політичного календаря - на заміну нав'язаному нам радянсько-російському.

"Нагадаю, ще 2014 року ми поклали край шизофренічній традиції святкувати головне військове свято в унісон з країною-агресором. Саме тоді я запровадив День захисника України відзначати 14 жовтня", - зазначив глава держави.

Читайте також: Порошенко: Україна впровадила ще один стандарт НАТО - бордові берети

Він привітав десантників з отриманням беретів нового зразка, зауваживши, що на ньому змінено і знак - відтепер це купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч, яким він уражає ворогів роду людського.

"Архистратиг - ваш небесний покровитель, тож цілком логічно саме 21 листопада відзначати й ваше професійне свято. Звичне друге серпня - то дата першого стрибка парашутистів в Московському військовому окрузі. До чого ж тут ми?  Москва не Київ... Так само як "Україна не Росія", - акцентував Порошенко.

Верховний Головнокомандувач вручив новий прапор Десантно-штурмових військ їх командувачу  генерал-лейтентанту Михайлу Забродському. Після цього вони склали присягу десантника, яку зачитав командувач ДШВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-