КВУ зафіксував підвезення виборців на Луганщині та Херсонщині

КВУ зафіксував підвезення виборців на Луганщині та Херсонщині

Укрінформ
Спостерігачі Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України" зафіксували факти підвезення виборців до дільниць у Луганській та Херсонській областях.

Про це йдеться на сайті КВУ. 

«На Луганщині підвезення виборців зафіксовано у Красноріченській ОТГ. Громадян довозили до дільниць автобусами від імені одного з кандидатів. Спостерігачі повідомили про цей факт у поліцію. Представники правоохоронних органів склали відповідний протокол», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині спостерігачі зафіксували агітацію за допомогою SMS

За даними КВУ, на Херсонщині (Білозерська ОТГ) підвезення виборців супроводжувалося конфліктною ситуацією. Група чоловіків, які представилися громадськими активістами, на легковому автомобілі зупинили автобус, який, за їх словами, підвозив виборців на дільниці. «У результатів між ними виникла словесна перепалка, в ході якої одна з пасажирок автобуса вдарила особу, що представилася журналістом. Потерпілий викликав поліцію, і було складено акт про напад на журналіста», - зазначають в організації.

Підвезення виборців є однією з технологій для стимулювання громадян та штучного збільшення явки на виборах. Ця технологія також має ознаки підкупу виборців, оскільки передбачає надання громадянам транспортних послуг на безоплатній основі, підкреслили в КВУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-