Януковичу знову міняють адвоката

Януковичу знову міняють адвоката

Укрінформ
Оболонський районний суд ухвалив рішення про заміну адвоката екс-президента Віктора Януковича Максима Гераська у справі про держзраду іншим захисником.

Відповідне рішення у середу оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив замінити захисника Гераська іншим захисником в зв'язку з фактичним його невиконанням (Гераськом - ред.) покладених на нього обов'язків по захисту Януковича. Ухвала суду буде негайно направлена до Регіонального центру (з надання безоплатної вторинної правової допомоги - ред.) для призначення Януковичу нового захисника", - сказав Дев'ятко.

Головуючий наголосив, що починаючи з 18 серпня суд надавав Гераську усі можливості для надання кваліфікованої правової допомоги Януковичу.

"Однак станом на 25 жовтня Герасько продовжив заперечувати можливість здійснення ним захисту Януковича з надуманих підстав. В судовому засіданні захисник проявив крайню непрофесійність і відсутність достатньої кваліфікації для надання правової допомоги в кримінальному провадженні, що є особливо складним", - наголосив Дев'ятко.

За його словами, судове засідання буде продовжене 26 жовтня о 10:00.

Читайте також: Аваков: Намети під Радою профінансував соратник Януковича

Раніше після початку судового засідання Дев'ятко спитав у Гераська, чи готовий він приймати участь у дослідженні доказів. Адвокат відповів, що його позиція "незмінна", і він вважає "за неможливе" продовжувати дослідження доказів, поки не ознайомиться з усіма матеріалами справи, і просив суд перенести засідання на дату після 18 листопада.

Прокурори зазначили, що вони планують вивчати на засіданні 25 жовтня 36-37-й томи -матеріалів справи, а оскільки Герасько вивчив матеріали по 37-й том включно станом на сьогодні, то, на думку сторони обвинувачення, у середу можна продовжити вивчення доказів у справі.

Суддя Дев'ятко також нагадав Гераську, що той раніше заявляв, що нібито відвідуватиме Януковича тільки після вивчення всіх матеріалів справи. За словами головуючого, Герасько вже їздив у Росію, намагаючись зустрітися з Януковичем. Дев'ятко запитав, чи може суд вважати, що Герасько вже ознайомлений з матеріалами справи. Адвокат відповів, що вирішив поїхати до РФ до екс-президента до закінчення вивчення всіх томів матеріалів справи, щоб все ж таки узгодити правову позицію з клієнтом у цій справі.

Після цього суд видалився до нарадчої кімнати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-