Вибухи у Калинівці: Пашинський обурений, що після Балаклії не зробили висновків

Вибухи у Калинівці: Пашинський обурений, що після Балаклії не зробили висновків

Укрінформ
Комітет з питань національної безпеки та оборони Верховної Ради розгляне у середу на засіданні питання зберігання боєприпасів на військових складах, їх охорону та цільове використання коштів, які уряд виділив на посилення безпеки таких об'єктів.

Про це заявив голова комітету, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у коментарі журналістам.

 "Ми запросили міністра оборони і начальника Генерального штабу і питання не лише в Калинівці. А, на жаль, після того, як ми провели засідання після трагедії в Балаклії в кабінеті начальника Генерального штабу, воно було секретне, жоден пункт із тих рішень не був виконаний. Я хочу підкреслити - жоден пункт", - сказав Пашинський.

За його словами, ситуація, яка склалася щодо зберігання боєприпасів, є неприпустимою. "За два роки фактично ми втратили половину свого ресурсу і ми з цим миритися не будемо. Ми будемо викликати до Ради, приймати, можливо, якісь постанови. Але ми не допустимо більше такої ганьби", - додав голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Пашинський нагадав, що "згідно з законами про Збройні сили України, указів Президента України персональну відповідальність за охорону та зберігання боєприпасів несе керівник Генерального штабу та його підлеглі". Він також додав, що ще після вибухів у Балаклії, де збитки становили до мільярда доларів, відповідальні особи не зробили висновків.

Читайте також: Вибухи в Калинівці: Мінфін відкидає закиди Луценка про брак грошей на охорону

Засідання комітету розпочнеться в середу о 15-00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-