Апеляційний суд дозволив затримати “суддю Тимошенко”

Апеляційний суд дозволив затримати “суддю Тимошенко”

Укрінформ
Апеляційний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього судді Печерського райсуду Родіона Кірєєва, який ухвалив вирок у «газовій» справі щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, з метою його приводу для розгляду клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу.

Про це повідомляє прес-служба судової інстанції.

"...Надати дозвіл на затримання підозрюваного Кірєєва Р.В. з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у рішенні суду.

Таким чином, колегія суддів задовольнила скаргу прокуратури і скасувала рішення попередньої інстанції - Деснянського райсуду Києва від 5 липня 2017 року, який відмовив у задоволенні відповідного клопотання слідчого.

Читайте також: Суддя Вовк досі працює в Печерському суді

З квітня 2014 року Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите щодо Родіона Кірєєва. За даними відомства, суддя «ухвалив завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту».

У 2015 році Верховна Рада дозволила затримання та арешт судді Кірєєва.

У січні 2016 року Президент Петро Порошенко за поданням Вищої ради юстиції звільнив суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва. Зокрема, ВРЮ дійшла висновку, що під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Кірєєв безпідставно змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, "чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-