Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Естонський досвід: як чинити з російськими «псевдо-медіа»

Естонський досвід: як чинити з російськими «псевдо-медіа»

Блоги
Укрінформ
Естонія залишає за собою право не допускати на свої заходи людей, діяльність яких не збігається з визначеними принципами журналістики

Робота делегації #МІП в Талліні продовжується. 

Провели цікаві зустрічі з представниками нашого посольства в Естонії та керівництвом Communication Department MFA Estonia.

Зокрема, дізналися про дуже цікавий кейс європейського досвіду, який необхідно наслідувати і нам, для забезпеченя недоторканності свободи слова та прав журналістів.

Хочу вас ознайомити з наступним документом:

"Response of the Estonian authorities to an alert dated 28 August 2017 on the Platform to Promote the Protection of Journalism and the Safety of Journalists"

Справа в тому, що Естонія зараз головує в Євросоюзі. Тобто частково представлє позицію усієї європейської спільноти. 7-8 вересня цього року має відбутися захід щодо президентства Естонії в ЄС.

На цей захід здійснюється акредитація журналістів. А пропагандистів Sputnik News не акредитували. Вони наполягають на тому, що відмова у акредитації була зроблена навмисно.

Міжнародні організації, в тому числі ОБСЄ атакували Естонію та звинуватили її в цензурі. Естонський уряд, в свою чергу, нагадав, що дуже поважає усіх журналістів, які дотримуються етики своєї професії, яка визначена відповідними документами журналістської спільноти.

Однак "Спутнік" не є організацією, яка здійснює діяльність у відповідності до цих норм. Більше того, у своїй резолюції Європарламент назвав такі російські організації "псевдо-медіа"...

І таким чином, Естонія залишає за собою право не допускати на свої заходи людей, діяльність яких не збігається з визначеними принципами журналістики!

На моє питання "як ви реагуєте, коли міжнародні організації атакують вас за те, що ви захищаєте ваші національні інтереси?" - мені відповіли "ми не плануємо змінювати свою позицію"....

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-