Порошенко: політична боротьба не повинна перетворюватися на пособництво агресору

Порошенко: політична боротьба не повинна перетворюватися на пособництво агресору

Укрінформ
Внутрішня політична боротьба в Україні в умовах зовнішньої агресії не повинна виходити за червоні лінії, за якими вона перетворюється на пособництво ворогові.

Про це у виступі на церемонії з нагоди Дня Державного Прапора заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, в силу чи то егоїзму, чи то політичного дальтонізму не всі політики здатні розгледіти, що в умовах зовнішньої агресії у внутрішній боротьбі існують червоні лінії, переступати які  категорично заборонено, бо за ними природне для демократії змагання опозиції з владою перетворюється у хай навіть несвідоме пособництво агресору, в подарунок генеральному штабу країни-ворога", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко: Головним гарантом незалежності є Збройні сили

Він зазначив, що ми сьогодні згадуємо події столітньої давнини, тому що слід не просто знати свою історію, а робити з неї висновки.

У цьому контексті Порошенко нагадав, що державний центр УНР існував у вигнанні, тому що у 1917-1920 роках 20-го століття  українська політична еліта не змогла ані сама об'єднатися, ані народ згуртувати, щоб протистояти російській навалі.

"Москва вправно скористалася нашими внутрішніми чварами і на довгі  роки загарбала Україну. Ось чому  боротьбу за єдність, солідарність та консолідацію різних політичних сил в ім'я загальнонаціонального інтересу вважаю одним з головних своїх завдань", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-