Порошенко зустрінеться з Лукашенком завтра опівдні

Порошенко зустрінеться з Лукашенком завтра опівдні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у четвер опівдні проведе переговори з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

“20 – 21 липня Україну з офіційним візитом відвідає Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко. У рамках візиту у п’ятницю, 21 липня, об 11:00 відбудеться офіційна церемонія зустрічі”, - йдеться у повідомленні.

Після переговорів, які триватимуть близько півтори години, о 12.30 заплановані заяви Президента України Петра Порошенка та Президента Білорусі Олександра Лукашенка для представників ЗМІ.

Читайте також: В Україну їде Лукашенко: говорити про Донбас, кордон та економіку

Як повідомлялося раніше на сайті Президента Білорусі, програмою візиту заплановано переговори Олександра Лукашенка і Президента України Петра Порошенка, які пройдуть у форматі “один на один” і в розширеному складі.

“Глави держав обговорять розвиток політичної, торговельно-економічної і гуманітарної співпраці між Білоруссю і Україною. Основна увага буде приділена поточному стану і перспективам взаємодії в економіці, у тому числі в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Планується також погоджувати підходи до подальшого розвитку прикордонної співпраці”, - зазначалося у повідомленні прес-служби білоруського президента.

Також підкреслювалося, що “однією з тем зустрічі стане врегулювання конфлікту на сході України, в чому Білорусь активно бере участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу”.

Також лідери двох країн обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики.

Очікується, що за підсумками переговорів у присутності президентів двох країн буде підписано ряд документів, які торкаються співпраці в економіці, науково-технічній сфері, а також у сферах культури і міжнаціональних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-