Луценко викликає Добкіна в Генпрокуратуру

Луценко викликає Добкіна в Генпрокуратуру

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко викликає народного депутата Михайла Добкіна в Генпрокуратуру у п'ятницю на 14.00.

Про це він заявив у парламенті після позитивного голосування всіх подань на Добкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разом з тим, Луценко викликав на цей же час завтра до ГПУ народних депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата, щодо яких Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності.

«Дякую вам за прийняті рішення. Одночасно прошу зайти до кімнати керівника апарату ВР.   Народному депутату Полякову, Розенблату та Добкіну оголошую виклик до Генпрокуратури завтра на 14:00. Сподіваюся, до цього часу суд прийме всі необхідні рішення, які дадуть нам можливість реалізувати рішення Верховної Ради України», - сказав генпрокурор.

Читайте також: Луценко запросив "бурштинових" нардепів до Апарату ВР – отримати підозри

Добкін після голосування в Раді щодо усіх подань ГПУ на нього зняв з шиї хрестик і поклав його в кишеню. До депутата почали підходити його колеги по фракції «Опозиційний блок». Також Добкін відповідав на численні телефонні дзвінки. 

Як повідомляв Укрінформ, Рада проголосувала за притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Добкіна.

Слідство вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у місті Харків вартістю понад 226 млн грн.

Добкін у 2006-2010 роках був мером Харкова, а з березня 2010 року до березня 2014 року очолював Харківську обласну державну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-