Меркель до зустрічі з Макроном і Путіним дзвонила в Україну

Меркель до зустрічі з Макроном і Путіним дзвонила в Україну

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що найближчим часом відбудеться телефонна розмова в Нормандському форматі.

Про це вона заявила журналістам після завершення у суботу саміту G20 в Гамбурзі, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми домовилися, що знайдемо час для того, щоб провести телефонну розмову вчотирьох, щоб обговорити подальші кроки", - сказала канцлер.

Меркель зазначила, що хоча нормандський квартет зустрівся втрьох – вона і президенти Франції Еммануель Макрон та РФ Володимир Путін - вона зателефонувала президенту України Петру Порошенку, "щоб не було враження, що ми щось вирішуємо за відсутності України".

У суботу вранці в Гамбурзі Меркель і президенти Франції і РФ домовилися, за її словами, "просунувати процес", констатували, що йде він повільно, часом стагнує і навіть трапляються періодично відкати назад. Співрозмовники, зазначила канцлер, не намагалися прикрасити ситуацію.

Сторони залишаються в контакті, у цьому форматі, бо інших немає.

Читайте також: Меркель, Макрон і Путін закликали дотримуватися перемир'я на Донбасі

Меркель також зазначила, що рада тому, що в Гамбурзі змогли вперше зустрітися президенти Путін і Дональд Трамп. "Я вважаю, що треба говорити один з одним, а не одне про одного", - наголосила вона, зауваживши, що цілу низку проблем можна вирішити, лише якщо Москва і Вашингтон працюватимуть спільно.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-