Спроби посварити Київ та Варшаву є елементом гібридної війни - МЗС Польщі

Спроби посварити Київ та Варшаву є елементом гібридної війни - МЗС Польщі

Укрінформ
Звинувачення, які з'являються у публічному просторі щодо нібито блокування євроінтеграції України, є елементом гібридної війни, яка ведеться проти Польщі.

Про це під час зустрічі з головою Світового конгресу українців Євгеном Чолієм у Варшаві заявив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, інформує польське зовнішньополітичне відомство. 

"Не мають реального підтвердження звинувачення, які звучать на адресу польської влади, нібито про блокування процесу європейської та євроатлантичної інтеграції України з одного боку, а з іншого — занедбання справ вшанування, ексгумацій та інших історичних питань. Це є важливим елементом гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави (Польщі)",- підкреслив Ціхоцький.

Він додав, що ці дії є зрозумілими і пов'язані із зростанням впливу Варшави на міжнародній арені. 

"Факт участі у кампаніях, які керуються ззовні середовищ в Україні та Польщі, має викликати рефлексію у відповідних інституціях", - підкреслив польський дипломат.

Читайте також: У МЗС України вказали польському послу на некоректність заяв Ващиковського

Як інформувало агентство, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський нещодавно в інтерв'ю тижневику wSieci заявив, що Польща виступатиме  проти вступу України до Європейського Союзу, якщо не будуть вирішені історичні питання.

"Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, історичні питання. Наше послання дуже ясне: з Бандерою до Європи не увійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо", - сказав Ващиковський.

У зв'язку з цим посол Польщі в Україні Ян Пєкло був запрошений до МЗС України, де йому звернено увагу на некоректність висловлювань міністра Ващиковського.

Фото: msz.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-