Росія розглядає Придністров'я як територію для удару - Фріз

Росія розглядає Придністров'я як територію для удару - Фріз

Укрінформ
Голова Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз привітала рішення уряду про посилення придністровської ділянки українсько-молдовського кордону.

Про це вона написала у Facebook.

"Вітаю рішення про посилення придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, як одного з ключових напрямків загрози національній безпеці України", - відзначила Фріз.

Вона нагадала, що у доповіді, презентованій на міжнародній конференції в Києві нещодавно, можна побачити фото екіпіровки військовослужбовців оперативної групи російських військ в ПМР.

"Поруч з ним стоп-кадри з відеосюжету телеканалу "Росія 1", на якому точно така сама екіпіровка у бійців російських ССО в Сирії та ФСБ на навчаннях "Абордаж" в окупованому Криму. Таке оснащення ставиться на озброєння в Росії лише в спецпідрозділи", - відзначила Фріз.

За її словами, сьогодні є обгрунтовані сумніви у тому, що офіційна структура та штатне озброєння російських військ в ПМР відповідає реаліям.

"Навіщо таємно, не попереджаючи молдовську сторону та інших учасників формату "5+2" (за який так тримається РФ) перекидати новітні зразки озброєння та засобів індивідуального захисту на територію, де останні бойові дії відбувалися чверть століття тому? Відповідь очевидна: Росія розглядає ПМР, як територію оперативного розгортання наступального угруповання у південно-західному напрямку", - написала депутат.

Фріз зауважила, що позиція та риторика України щодо Тирасполя навряд чи зміниться до повного виведення російського контингенту з території сепаратистського утворення. "До тих пір новопризначений спецпредставник президента ПМР з взаємовідносин з Україною Володимир Ястребчак може навіть не заходити до кабінету", - написала вона.

Як повідомлялося, уряд ухвалив рішення про поширення плану посилення кордону на Придністровську частину.

Читайте також: Фріз представила доповідь про мілітаризацію окупованих Росією територій

"Уряд ухвалив рішення про поширення плану посилення кордону на Придністровську частину. Держприкордонслужба вже звертає велику увагу на цей регіон. Нещодавно там було розміщено підрозділ Нацгвардії, плануємо розгортання підрозділів Нацполіції. Ми безумовно будемо нарощувати там сили", - сказав перший заступник глави МВС Сергій Яровий під час зустрічі з делегацією Київської асоціації військових аташе та військових аташе понад 30 іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-